Dr. F. Batmanghelidj A Tested Vízért Kiált!
Nem beteg vagy, csupán szomjazik minden sejted.
A szomjúságot ne gyógyszerekkel kezeld!

 Szemelvények a könyv fejezeteiből:

 • Amiért a gyógyszerek nem gyógyíthatják a betegséget
 • Vízhiány és a krónikus betegségek
 • Testsúly és vízfogyasztás összefüggései
 • Vízkúra: A legegyszerűbb kezelés a gyógyászatban

 

Részlet a könyvből:
Vízkúra: A legegyszerűbb kezelés a gyógyászatban.

"Testünknek szüksége van legalább napi 6-8 pohár (2,5 deciliteres vizes pohár) vízre. Az alkohol, a kávé, a tea és a koffein tartalmú üdítőitalok nem számítanak víznek.

A vízivásra legmegfelelőbb időszakok (a klinikai gyomorfekély kezelésekben tapasztaltak): reggeli, ebéd és vacsora előtt fél órával egy pohár víz, két és fél órával minden egyes étkezés után hasonló mennyiségű víz. Ez a legminimálisabb mennyiségű víz amire testünknek szüksége van. Testünk vízhiányának megszüntetésére kettővel több pohár vizet kell innunk a legnehezebb étkezések körül vagy lefekvés előtt.

A szomjúságot mindig ki kell elégíteni. A vízfogyasztás növelésével a szomjúsági mechanizmus hatásosabbá válik. Testünk ezután már több vizet fog kérni, mint a fenti minimum.

Az étkezési időkhöz beállított vízfogyasztás megelőzi a vér besűrűsödését, ami egyébként a táplálékbevitel következménye lenne, mivel vizet von el a sejtek körüli térből.

A víz a gyógyszerek legolcsóbb formája, ami megelőzi a dehidratációs tüneteket. Olyan egyszerű probléma, mint a dehidratáció, idővel létrehozza az eddig ismert fő betegségeket; egy jól szabályozott és folyamatosan éber figyelemmel őrzött napi vízfogyasztás pedig meg fogja előzni a legtöbb, modern társadalmunk által szenvedett betegséget.

Ha további részletek is érdeklik, most 25 %-os kedvezménnyel megvásárolható a könyv:

1.990 Ft helyett 1.592 Ft (plusz 600 Ft postaköltség)
Az akciós ár 2009.05.07-től 2009.05.20-ig illetve a készlet erejéig érvényes!

RENDELÉSHEZ KATTINTSON IDE

 Publikációk a könyvről:

 • Egy betegség megelőző és önképző kézikönyv azok számára, akik ragaszkodnak a természet csodálatos logikáján alapuló gyógyítás egyszerűségéhez. A XXI. század tudománya az emberi szervezetről megrendítően új információt közvetít, miszerint testünk nem gyógyítható hatásosan vegyszerekkel és gyógyszerekkel, mert az egészség több mint különböző vegyületek harmóniája.
 • Testi-lelki szomjúságunkat többé ne gyógyszerekkel kezeljük!

 • Az egészségügy krízisének elsődleges oka, a fiziológia, az élettan tudományának alapvető tételeiben gyökerezik, ami pedig az emberi test gyógyászatának és tudományos ismeretének alapja. Ez azért történhet meg, mert az emberek és a gyógyító tudósok nem ismerik kellő alapossággal, mikor és miért szomjazzuk a vizet, nem értik a víz létfontosságú szerepét az emberi szervezetben. A gyógyszerek csillapító szerek. Nem az emberi test betegségeinek gyógyítására tervezték őket. E könyv a teljesség igényével, tudományos alapokon tárja elénk a társadalom egészségügyi problémáinak megoldását, ismertetve az emberi test egyszerre holisztikus és tapasztalati élettanát.

"A lényeges problémákat nem oldhatjuk meg ugyanazon a gondolkodási szinten, mint ahol megteremtettük őket." (Albert Einsten)

Publikáció a könyvvel kapcsolatosan:

 • Amikor az emberi szervezet az egyedfejlődés során a víz ősközegében létező fajokból kialakult, a víz életadó sajátsága öröklődött tovább. A víz szerepe az élő fajok szervezetében, beleszámítva az emberét is, nem változott meg az élet sós vízből jövő, később édes vízhez alkalmazkodott első teremtményei óta.
 • A korábbi vízben élő fajok kollektív élményei, hogy bármikor kiszáradhattak, szomjan pusztulhattak stresszes állapotot hoztak létre bennük. Ez a "stressz" egy erőteljes fiziológiát alapozott meg a test csekély víztartalékainak válságkezelésére. A mai "stresszelt" emberekben pontosan ugyanez a folyamat és válságkezelés van kialakulóban. A folyamat elsősorban egy szigorú víztartalék kezelést foglal magában.
 • A "víztartalék kezelési rendszer" az egyetlen mód a megbizonyosodásra, hogy a megfelelő mennyiségű víz és az általa szállított tápanyagok elérik a létfontosságú szerveket, amelyeknek szembe kell nézniük bármely új stresszhelyzettel. Az életben maradáshoz ez a folyamat válik egyre inkább megalapozottá a természetes ellenségekkel és a ragadozókkal szemben. A küzdj vagy fuss helyzetekben ez a végső működő rendszer az életben maradáshoz. Ugyanez a rendszer működik társadalmunk modern életének versengő környezetében.
 • Fejlett társadalmakban azt gondolják, hogy a tea, kávé, alkohol és a különböző üdítőitalok megfelelő helyettesítői a tiszta természetes víznek, amire a "stresszelt" szervezetnek szüksége lenne. Ez egy elemi és végzetes tévedés. Ezek az italok valóban tartalmaznak vizet, de emellett vízelvonó (dehidratáló) anyagokat is tartalmaznak. Eltávolítják az őket feloldó vizet és szervezetünk víztartalékaiból is elvonnak! Manapság a modern életstílus a kereskedelmi italoktól teszi függővé az embert. A gyerekeket nem késztetik és nem tanítják meg a víz ivására, így mindenféle szénsavas italoktól és cukrozott gyümölcslevektől válnak függővé. Ugyanakkor az üdítők "kultúrált" íze automatikusan csökkenteni fogja a vízivás ösztönét, amikor épp nincs a közelben üdítő.
 • Testünknek a "száraz száj" tünetnél sokkal több jelzése van a szomjúságra. Nyilvánvaló a gyógyászat legnagyobb tragédiája, hogy szakemberei nem értették meg az emberi szervezet vízért kiáltó sikolyát.
 • Testünknek szüksége van legalább napi 6-8 pohár (2,5 deciliteres vizes pohár) vízre. A gyógyászatban jelenleg nagyon sokan nincsenek tisztában a testünkben található víz kémiai szerepével. A dehidráció néhány folyamatot leállít a szervezetben. A szigorú és tartós dehidráció során vízadagoló programunk által adott különböző finom jelek a test ismeretlen kórós állapotaiként jelennek meg. Ez a legalapvetőbb tévedés, ami eltérítette a klinikai gyógyászatot. Ez tartja vissza az orvosokat, hogy egyszerű gyógymódokat vagy legalább megelőző tanácsokat tudjanak adni néhány főbb betegségre.
 • Hagyományosan az orvosok gondolkodók és filozófusok voltak. Csak mostanában kényszerítették őket arra, hogy az egyetemi klinikák előemésztett tananyagát memorizálják. Természetesen, s főleg nem Magyarországon, helyezi minden orvos saját hasznát a tanácsot kérők jóléte elé. Az amerikai üzlet az üzlet, felfogású orvoslásnak nincs joga meggátolni az egyszerű "nem vagyunk betegek csak szomjasak" üzenet széles körben való terjedését.
 • Az orvostudomány technika orientált fejlődését, elmés mechanizmusokon alapuló termékek tették lehetővé. Ez is plusz költséget jelent a gyógyászatban. A gyógyszerek bonyolulttá és költségessé válásának egyik legnyilvánvalóbb oka az, hogy a gyógyászati termékek gyártása és kutatása - és végül a betegek labor eredményeinek kiértékelése - egyre hatalmasabb összegekbe kerül.
 • Amikor az emberek elkezdik megérteni, hogy a víz a test számtalan kóros állapotában önmagában a legjobb természetes gyógyszer, a gyógyászat szent tudományában lévő mesterséges ködfelhők szétoszlanak.
 • A víz a gyógyszerek legolcsóbb formája, ami megelőzi a dehidrációs tüneteket. Olyan egyszerű probléma, mint a dehidráció idővel létrehozza az eddig ismert fő betegségeket; egy jól szabályozott és folyamatosan éber figyelemmel kisért napi vízfogyasztás pedig meg fogja előzni a legtöbb, modern társadalmunk által szenvedett betegséget.

A könyv itt megvásárolható kedvezménnyel 25 % kedvezménnyel:

1.990 Ft helyett 1.592 Ft (plusz 600 Ft postaköltség)
Az akciós ár 2009.05.07-től 2009.05.20-ig illetve a készlet erejéig érvényes!

RENDELÉSHEZ KATTINTSON IDE

 

A következő rész tartalma:

 

Különböző minőségű vizek különböző kristály szerkezetet vesznek fel. Minnél szebb a víz kristályszerkezete annál pozítivabb a hatása a szervezetünkre.

Következő hírlevelünkben erről fogunk írni!

 

 
Ha tetszett levelünk küldje tovább ismerősének ezt a levelet!

Ha Ön ismerősétől kapta ezt a levelet és szeretné továbbiakban megkapni cikk sorozatunk további részeit kattintson ide és regisztráljon:
REGISZTRÁCIÓ


T-Markt Szakáruház Kft. - 2013 Pomáz, Határ út 8-14. Tel.: +36 26 525 500; Fax: +36 26 525 520
1237 Budapest, Templom u. 29. Tel./Fax: +36 1 421 4050; hirlevel@tmarkt.hu; www.tmarkt.hu

 


T-Markt Szakáruház Kft. - 2013 Pomáz, Határ út 8-14. Tel.: +36 26 525 500; Fax: +36 26 525 520
1237 Budapest, Templom u. 29. Tel./Fax: +36 1 421 4050; hirlevel@tmarkt.hu; www.tmarkt.hu