Tudta, hogy a rendszeres ásványvíz fogyasztással élete során mintegy 80 kg kőzettel terheli a veséit  - FÖLÖSLEGESEN? 

A harmadik elemi tévedés - Az ásványvíz sok értékes tápanyagot tartalmaz!

Nemrégiben megjelent egy statisztika, amely szerint a rendszerváltás, vagyis 1990 óta hazánkban megtöbbszöröződött az ásványvizek fogyasztása. A hipermarketek polcai roskadásig vannak a különféle palackozott vizekkel, melyek a minőség és az ár tekintetében széles skálán mozognak. Találhatók egészen kiváló forrásvizek, de sajnos ezeknél lényegesen népszerűbbek - kedvező áruk miatt - azok a palackozott vizek, melyek legtöbbször valamilyen tisztítással és ásványosítással csapvízből készülnek.  Nyugodtan kijelenthetjük tehát, látva a folyamatokat, hogy napjainkban divat lett az ásványvíz fogyasztása!
Nem vitás, hogy a vezetékes víznél lényegesen jobb választás az ásványvíz, hiszen a mélyről jövő, jó minőségű víz nem tartalmaz klórt és egyéb vegyi anyagokat.
 


Kérdés azonban, hogy hogyan tolerálja a szervezet a sok szervetlen anyagot, amely az ásványvizekben található és szükségünk van-e egyáltalán ilyen mennyiségű ásványvízre. Ahhoz, hogy megnézzük, mi a kívánatos az emberi szervezet számára, érdemes visszanyúlnunk a természethez, és megvizsgálni, hogyan élt az ember természetes körülmények között - mielőtt még nem tette ily mértékben tönkre személyes környezetét.

Vissza a természethez! – Az ember évezredeken keresztül nem ivott ásványvizet!

Az ember évezredeken keresztül kizárólag felszíni vizeket fogyasztott - tavak, folyók alacsony ásványi anyag tartalmú vizét -, melyek a természet által biztosított desztillálási folyamaton mentek keresztül, így mentesek voltak minden szennyeződéstől, és oldott ásványi anyagokat is csak igen csekély - szinte elhanyagolható - mértékben tartalmaztak. Sőt, a legegészségesebb magashegyi forrásvizek szinte egyáltalán nem tartalmaznak oldott ásványi anyagokat. A baj az, hogy a felszíni vizeinket az iparosodással szinte teljesen tönkre tettük, ezért nyúlunk a mélyről jövő ásványvizekhez. Az ásványvizek viszont sokszor a felszíni vizekhez képest 50-szeres ásványi anyag tartalommal rendelkeznek!

Ha az emberi szervezet képes lenne hasznosítani a szervetlen anyagokat, akár termőfölddel is táplálkozhatnánk! Azonban erre csak a növények képesek!

És itt álljunk is meg egy pillanatra! Gyakran tapasztaljuk, hogy valaki ásványvíz fogyasztásával kívánja pótolni a szervezetében a hiányzó ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ennek egy elég általánosan elterjedt félreértés az oka! Ma egyre több orvos és dietetikus szakember hívja föl a figyelmünket arra a fontos különbségre, amely a szerves és szervetlen ásványi anyagok között található.

Szervetlen ásványok a talajban – szervesek a zöldségekben, gyümölcsökben!

Szervetlen ásványok találhatók a talajban és így a mélyről jövő ásványvizekben is. A növények a talajból fölszívott szervetlen ásványi anyagokat fotoszintézis útján szerves kötésűvé alakítják - azaz szintetizálják, így állítva elő az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen szerves ásványokat.

Fontos! Szerves kötésű ásványi anyagokhoz kizárólag a táplálékainkból --zöldségekből, gyümölcsökből, teljes kiőrlésű gabonamagvakból - juthatunk. Az ásványvizekben található szervetlen anyagokat testünk nem képes fölhasználni, azok csak hulladékként halmozódnak fel, megterhelve ezzel a kiválasztó rendszereket.

A nélkülözhetetlen tápanyagok pótlására fogyasszunk sok friss zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonamagvakat!

 

Létezik-e egyáltalán KRISTÁLYTISZTA ivóvíz?

Ha az ásványvizek rendszeres fogyasztása megterheli a szervezetet, a felszíni vizeinket pedig vegyi anyagok tömkelege szennyezi, akkor marad-e egyáltalán esélyünk, hogy valóban KRISTÁLYTISZTA ivóvizet fogyasszunk?

Kedves Olvasó! Következő hírlevelünkben erre a kérdésre fogunk választ adni úgy, hogy közben a természetből ismert folyamat - az ozmózis - elvével is megismerkedünk.


A fenti cikk forrása, írója :Platinus Aqua Kft - www.viztisztito.hu

Eddigi hírleveleinket megtekintheti itt: HÍRLEVELEK

Weboldalunkat itt nézheti meg, ahol még több információt talál: T-MARKT Szakáruház

Ha tetszett levelünk küldje tovább ismerősének ezt a levelet!

Ha Ön ismerősétől kapta ezt a levelet és szeretné továbbiakban megkapni cikk sorozatunk további részeit kattintson ide és regisztráljon:
REGISZTRÁCIÓ

 

 


T-Markt Szakáruház Kft. - 2013 Pomáz, Határ út 8-14. Tel.: +36 26 525 500; Fax: +36 26 525 520
1237 Budapest, Templom u. 29. Tel./Fax: +36 1 421 4050; hirlevel@tmarkt.hu; www.tmarkt.hu